0
0
0

Вперше діагностований діабет другого типу



Переважна більшість діабетиків світу - це люди, які страждають від діабету 2 типу.  Захворювання завжди вважалося недугою старшого віку, але з кожним роком в цьому зрізі населення стає все більше молоді.  У групі ризику опиняються люди різного віку, статі та етнічної приналежності (хоча деякі за своєю природою більш схильні, як показує статистика).  Кожен переживає індивідуальну історію хвороби, яка може відрізнятися від інших випадків.  Якщо у вас діагностували діабет, не турбуйтеся, що щось йде не так, як у ваших знайомих діабетиків.  Всі люди унікальні і вимагають особливого підходу.


 Вперше виявлений діабет другого типу ставить людину перед невідомістю.  Ви толком не знаєте, з чим зіткнулися, тому піддаєтеся страху і розгубленості.  Але уважне вивчення інформації відкриє очі на багато речей.  Ви зрозумієте, як взяти хворобу під контроль і налагодити подальше життя.
 

 Причини діабету другого типу

 Другий тип діабету може виникнути з різних причин, але головні це генетична схильність і особливості способу життя.  Фізіологічна причина недуги - це несприйнятливість організму до інсуліну.  Тіло або не здатне використовувати виробляється інсулін, або підшлункова не виділяє його зовсім.  Що служить "фінальним поштовхом" для розвитку хвороби - вчені так і не з'ясували.  На даний момент відомий тільки ряд факторів, що сприяють діабету (зайву вагу, вік, сімейний анамнез і т.п.).

 Способи контролю

 На жаль, ліки від діабету до сих пір не винайшли.  Тому ваше першочергове завдання - навчитися використовувати доступні методи контролю так, щоб вони не заважали повноцінного життя.

 Після тривалого адаптаційного періоду у вас виробиться певний режим дня.  З'явиться багато нових звичок, які допоможуть контролювати свій стан.  Підходи до лікування постійно змінюються, розробляються нові концепції дієти, випускаються різні препарати.  Вам належить вивчити різні методики і вибрати ті, що підходять саме для вас.

 Діабетики стикаються з рядом змін в різних сферах життя, але головні серед них - це харчування і фізичні навантаження.

 

 Дієта при діабеті другого типу

 Зниження ваги і здорове харчування - основні завдання, які ставлять після постановки діагнозу діабету 2 типу.  Зайві кілограми значно збільшують ризик серцево-судинних захворювань у діабетиків, особливо часто спостерігаються випадки інсульту.

 Навіть здоровій людині необхідно правильне харчування, яке дозволяє тримати організм в тонусі.  Що вже говорити про діабетиках - для них грамотний раціон грає першорядну роль.  Хороше самопочуття і мінімізація ускладнень можливі тільки при дотриманні дієти.

 В цілому, лікарі рекомендують діабетикам звичайний збалансований раціон.  Але з кожним роком публікуються всі нові і нові матеріали про шкоду / користь тих чи інших продуктів при діабеті.  Щоб мати актуальною інформацією, краще проконсультуйтеся зі своїм лікуючим лікарем.  До того ж, кожен організм унікальний і потребує індивідуальної розробки раціону.

 Підрахунок вуглеводів - один із способів контролю діабету.  Ви повинні чітко розуміти, яка кількість вуглеводів з'їдаєте за день, щоб правильно розрахувати дозування інсуліну.  Такий підхід дає деяку свободу в плані вибору продуктів.  Більше з'їденого - більше інсуліну, і навпаки.

 Існує варіант дієти, пов'язаний зі споживанням продуктів з низьким глікемічним індексом.  Логіка в тому, що така їжа не викликає різкий стрибок цукру в крові відразу після її вживання.  Це дозволяє не турбуватися про нападі гіперглікемії.

 Щоб самостійно виробити правильний раціон, необхідно проводити регулярні виміри цукру.  Використовуйте глюкометр до і після їжі, щоб зафіксувати, як змінюється рівень глюкози.  Згодом ви зрозумієте, які продукти і в якій кількості оптимальні саме для вас.
 

Фізичні навантаження

 Діабет другого типу часто виникає на тлі проблем з надмірною вагою.  Статистика показує, що частота випадків діабету в світі зростає пропорційно випадків ожиріння.  Це означає, що ці два фактори нерозривно пов'язані.

 Якщо до виявлення діабету ви або ваш близька людина вели активний спосіб життя - продовжуйте в тому ж дусі!  Діабет - не привід відмовлятися від спорту.  Просто потрібно почати з малого і поступово збільшувати навантаження, не доводячи себе до межі.  Виміряйте цукор щоразу до і після фізичних вправ, щоб зрозуміти, яка тривалість і інтенсивність не викликає гіпоглікемії.

 Рекомендовані фізичні навантаження при діабеті: ходьба, плавання, гімнастика.  Якщо ви шанувальник більш активних видів спорту, спочатку проконсультуйтеся з лікарем.  Ви не повинні позбавляти себе задоволення від улюблених занять, просто тепер повинні робити все з поправкою на діабет.  Ретельно плануйте майбутні навантаження, не виходьте за рамки норми.  Не забувайте, що попередній прийом їжі повинен відповідати майбутній активності.  Під час тренування тримайте під рукою якийсь перекус, солодкий напій або таблетку глюкози.

 Лікування діабету другого типу

 На жаль, способу 100% зцілення від діабету до сих пір не існує.  Але є ряд заходів, які дозволяють значно поліпшити стан здоров'я і тримати організм в тонусі:
 

  •  метод підрахунку вуглеводів і вдосконалення дієти;
  •  щоденна фізична активність тривалістю від 30 хвилин;
  •  регулярні аналізи HbA1C, які показують вміст глюкози в крові за тривалий період (понад достовірний і точний метод, в порівнянні зі звичайною перевіркою цукру);
  •  метформін, що знижує рівень фонової глюкози (її виробляє печінка);
  •  препарати сульфонілсечовини здатні збільшити інтенсивність вироблення інсуліну;
  •  ін'єкції штучного інсуліну.


 Моніторинг рівня цукру - не менш важливий аспект боротьби з діабетом.  Не забувайте регулярно здавати аналізи або використовувати глюкометр в домашніх умовах.

Супутні товари

Глюкометр Contour Plus

Глюкометр Contour Plus

Глюкометр Контур Плюс. Покрокова відео інструкція, керівництво до використання Глюкометр Contour Plus - це вірний помічник діабетика. Завдяки інноваційним технологіям апарату регулярне ви..

551.00грн.

Набір Глюкометр Countour Plus + тест смужки 50 шт

Набір Глюкометр Countour Plus + тест смужки 50 шт

Глюкометр Контур Плюс. Покрокова відео інструкція, керівництво до використання Глюкометр Contour Plus - це вірний помічник діабетика. Завдяки інноваційним технологіям апарату регулярне ви..

962.00грн.