0
0
0

Догляд за лежачими хворими



Догляд за лежачим хворим трудомісткий і складний. Знаючи, яка це важка фізична праця і розуміючи емоційний стан Вас і людини, яка потребує додаткового догляду, ми спеціально підібрали ряд рекомендацій по догляду за лежачими хворими в домашніх умовах.

Сподіваємося, що з їх допомогою, Ви заощадите час і сили, організуєте належний догляд і забезпечите комфорт, людині, в ньому має потребу.

Просимо розцінювати цю інформацію як рекомендації, але не як інструкцію до дій. Кожна ситуація є суто індивідуальною, і, можливо Ви або хворий не потребуєте частини наших рекомендацій або навпаки, виконуєте додаткові дії для забезпечення належного догляду за рекомендацією Вашого лікаря.

Основні рекомендації для забезпечення догляду за лежачим хворими:

 

  • Правильна організація гігієни кімнати і правильний підбір і установка ліжка.
  • Всі необхідні пацієнту предмети повинні бути в межах його досяжності.
  • Щоденний догляд за пацієнтом (температура тіла, харчування, стул).
  • Гігієнічний догляд (зміна постільної білизни, купання, зміна підгузників)
  • Емоційне підтримка лежачого хворого і його родичів.
  • Профілактика пролежнів у лежачого пацієнта.

Надалі ми докладно розкриємо кожен з пунктів, а сьогодні поговоримо про перші три пунктах

ПІДГОТОВКА КІМНАТИ І ЛІЖКА

Кімната, в якій знаходиться хворий, має бути світлою і досить просторою. Приміщення повинно провітрюватися в будь-яку погоду, кілька і більше разів на добу (по 15-20хв.).

Важливо правильно забезпечити комфорт перебування в ліжку. Є спеціальні, функціональні ліжка для лежачих хворих з регулюванням висоти, з нижньою і верхньою частинами, що рухаються та рухаючимися бічними стійками. Таке ліжко істотно полегшить догляд за хворим. Якщо відсутня можливість придбання такого ліжка, можна самостійно облаштувати максимально комфортні умови, використовуючи наявні меблі.
Поклавши кілька матраців можна забезпечити необхідну висоту ліжка. Висота ліжка повинна бути зручна як для лежачих хворих, так і для ним людини, що за ним наглядає.

Продумайте як убезпечити хворого від падіння.

Постільна білизна має бути тільки з натуральних матеріалів, постільне місце повинно бути ідеально рівним. Грудки, горби принесуть дискомфорт і прискорять процес появи пролежнів. Можна використовувати спеціальні протівпролежневие матраци для лежачих хворих, попередньо проконсультувавшись з лікарем.

ВСЕ НЕОБХІДНЕ ПОРУЧ

Подбайте про те, щоб поруч з хворим знаходилися предмети, необхідні йому і речі, необхідні для догляду. Порядок і наявність всього під рукою істотно полегшить Вам догляд за лежачим хворим, заощадить час і нерви.

ЩОДЕННИЙ ДОГЛЯД за лежачим хворим. ОСНОВНІ ПРАВИЛА.

Щодня необхідно виконувати наступні дії:

  • вимірювати температуру тіла;
  • якщо хворий переніс інфаркт або інсульт, кожен день, вранці і ввечері необхідно вимірювати артеріальний тиск, так ж рекомендується записуючи його;
  • контролювати кількість, характер і частоту випорожнень. Використовуйте стільки підгузників для дорослих, скільки неообхідно;
  • оцінювати стан шкіри;
  • контролювати прийом усіх ліків, призначених лікарем. Ліки необхідно давати за розкладом;
  • годувати лежачих хворих збалансованою свежеприготовленной їжею;
  • виконувати масаж, попередньо проконсультувавшись з лікарем.

 

Супутні товари

Підгузки для дорослих MyCo Standard розмір L / 3

Підгузки для дорослих MyCo Standard розмір L / 3

Буває ряд ситуацій, коли у дорослої людини виникає необхідність у підгузках. На щастя, бренд MyCo пропонує доступний за ціною і комфортний варіант — памперси для дорослих оптимального розміру M/2 (80-..

291.00грн.

Підгузки для дорослих MyCo L 115-155 30шт

Підгузки для дорослих MyCo L 115-155 30шт

Не потрібно соромитися проблеми сечовипускання - її потрібно вирішувати. Станьте на крок ближче до комфортного життя разом з памперсами для дорослих! Це незамінна річ як для самостійного застосування,..

862.00грн.

Підгузки для дорослих MyCo L 115-155 30шт

Підгузки для дорослих MyCo L 115-155 30шт

На упаковке могут присутствовать следы от ценников и скотча, незначительные повреждения транспортировочной упаковки, количество ограничено.Не потрібно соромитися проблеми сечовипускання - її потрібно ..

784.00грн.