0
0
0

Підвищений тиск: симптоми



Гіпертонія не виникає "раптом". Її появі і прояву передує цілий ряд симптомів, які найчастіше пацієнти на початкових етапах просто ігнорують.

Для початку давайте розберемося, що ж таке гіпертонія, від чого вона з'являється і які її симптоми.

 

Артеріальна гіпертензія (гіпертонія) - це підвищений тиск у пацієнтів протягом тривалого часу. Одноразова фіксація підвищених цифр артеріального тиску у пацієнта не дає підстав для виставлення діагнозу "гіпертонія".

 

Виявити підвищений тиск на сьогоднішній день пацієнт може самостійно шляхом його вимірювання в домашніх умовах. Согласно рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров'я (далі- ВООЗ), нормальним вважається діастолічний (нижній) 
тиск при показаннях в межах до 85 мм рт.ст. і до 140 мм рт.ст.- систолічний (верхній). Все, що вище - характеризується вже як підвищений тиск. Однак, діагноз артеріальна гіпертензія (простіше кажучи гіпертонія) може поставити тільки лікар.

Які ж симптоми підвищеного тиску?

Симптоми підвищеного тиску:

 

  • запаморочення;
  • "мушки" перед очима;
  • головний біль, який не проходить від прийому звичайних препаратів від головного болю;
  • нудота (особливо якщо вона поєднується з головним болем);
  • болі в області серця і т.п.

 

При виявленні декількох перерахованих вище симптомів обов'язково необхідно заміряти тиск. Це можна зробити двома способами:

 

  • звернутися до лікаря
  • вимірювати тиск не виходячи з дому за допомогою тонометра.

 

Якщо Ви часто спостерігаєте у себе підвищений тиск - не зволікайте і йдіть до лікаря. Пам'ятаєте, чим раніше ви почнете лікування, тим менша ймовірність виникнення таких неприємних наслідків як інфаркт, інсульт тощо
Про те, які бувають стадії гіпертонії ми поговоримо в одній з наших наступних публікацій.

 

Будьте здорові! А ми Вам у цьому допоможемо!

 

Супутні товари

Тонометр автоматичний Paramed Indicator-X с голосовим супроводом

Тонометр автоматичний Paramed Indicator-X с голосовим супроводом

Paramed Indicator-X - це автоматичний тонометр із голосовим супроводом українською мовою. Модель проста у використанні, має усі базові функції. Оснащена великим екраном, збільшеною манжетою та micro U..

1 584.00грн.

Тонометр автоматичний Paramed One-X

Тонометр автоматичний Paramed One-X

Paramed One-X - це базовий автоматичний тонометр. Модель проста у використанні, має усі базові функції. Оснащена великим екраном, універсальною манжетою. Офіційна гарантія від виробника – 5 років. ..

1 023.00грн.

Тонометр на зап'ястя Paramed WR-X

Тонометр на зап'ястя Paramed WR-X

Paramed WR-X - компактний зап'ястний автоматичний тонометр з великим екраном для тих, хто веде активний спосіб життя. Офіційна гарантія від виробника – 5 років.   Важливі особливості: &..

980.00грн.

Тонометр автоматичний Paramed Expert-X з блоком живлення

Тонометр автоматичний Paramed Expert-X з блоком живлення

Paramed Expert-X - це універсальний автоматичний тонометр. Модель проста у використанні, має усі базові функції. Оснащена великим екраном, збільшеною манжетою та USB type-c портом. Офіційна гаранті..

1 230.00грн.