0
0
0

Чи надійні тонометри на зап'ястя? Їх переваги і недоліки


Тонометри на зап'ястя з кожним роком стають все більш і більш популярними. І це не дивлячись на шкавал критики, яка обрушилася на зап'ястні тонометри відразу після їх появи. Основна претензія до них була неточність вимірювання, але чи так це? Або проблема в тому, що виробники не зуміли донести до пацієнтів, як правильно вимірювати тиск зап'ястними тонометрами? Що ж так приваблює споживачів в тонометрах на зап'ястя?

Зап'ястні тонометри мають свої переваги і недоліки.

Переваги тонометрів на зап'ястя:

 

  • мобільність. З усіх вимірників тиску саме тонометри на зап'ястя найбільш зручно брати з собою в дорогу, в гості, на прогулянку і т.п. Вони компактні, легкі, працюють від батарейок.
  • можливість вимірювати тиск в "польових" умови. Що це означає? Це означає, що тонометром на зап'ястя можна скористатися навіть в положенні стоячи. Якщо ви раптом відчули себе не добре, Ви можете зупинитися, дістати з сумочки зап'ястний тонометр і одразу ж зміряти тиск. З іншими тонометрами все буде складніше. Вам як мінімум знадобиться стілець і стіл, щоб прийняти правильне положення для вимірювання тиску. Також тонометри на зап'ястя ідеальні для спортсменів. З ними можна вимірювати тиск і пульс не припиняючи тренування.
  • доступність ціни. Ціни на багато зап'ястних тонометрів не вище, а часом і дещо нижче автоматичних плечових аналогів.

 

Недоліки тонометрів на зап'ястя:


  • неможливість використання даного тонометра у людей з обмеженими фізичними можливостями. Це стосується відсутності у пацієнта рук.
  • неможливість роботи від блоку живлення. До тонометрів на зап'ястя не передбачені блоки живлення. Насправді, це не така глобальна проблема. Більш ніж у 90% випадків люди користуються тонометрами з батарейками, оскільки це дуже зручно. Вам не потрібно "бігти" вимірювати тиск ближче до розетки. Ви можете його виміряти в будь-якому зручному для вас місці. При цьому важливо дотримуватися правила вимірювання тиску. Так що цей недолік можна досить сміливо викреслювати.
  • вікові обмеження. В інструкціях до більшості тонометрів на зап'ястя вказані протипоказання: "вікові обмеження". І це дійсно великий недолік зап'ястних тонометрів. Однак, є й такі зап'ястні тонометри, які не мають вікових обмежень. Це зап'ястні тонометри Omron та Paramed. Єдиним обмеженням у використання зап'ястних тонометрів Омрон є серйозне порушення периферичного кровообігу. Тому, виходячи з вищесказаного, вікової недолік зап'ястних тонометрів можна також викреслити.
  • неточність вимірювання. Звичайно, якщо в описі приладу вказано, що його не слід використовувати у віці, скажімо, після 60 років, то ймовірно, що прилад може дати збій. Що тут можна зробити? Варіантів два. Або вибирати тонометри без вікових обмежень, або ж використовувати зап'ястний тонометр тільки до віку зазначеного в інструкції. При цьому, не забувайте про те, що на сьогоднішній день вже існують сучасні тонометри на зап'ясті без вікових обмежень. Неточність вимірювання може бути викликана також недотриманням правил вимірювання тиску. Через те, що будь-який прилад або медичний препарат має свою інструкцію і обмеження, при недотриманні якій позитивний результат не може бути гарантований, то ми бачимо, що неточність вимірів не може відноситися до характеристиці приладу, то даний недолік також можна сміливо викреслити.

 

Виходячи з усього вищесказаного можна зробити висновок, що тонометри на зап'ясті є не менш надійними і зручними, ніж їх плечові аналого, а часом навіть більш зручні у використанні.

 

Будьте здорові, а ми вам у цьому допоможемо!

Супутні товари

Тонометр на зап'ястя Paramed WR-X

Тонометр на зап'ястя Paramed WR-X

Paramed WR-X - компактний зап'ястний автоматичний тонометр з великим екраном для тих, хто веде активний спосіб життя. Офіційна гарантія від виробника – 5 років.   Важливі особливості: &..

980.00грн.

Тонометр на зап'ястя Paramed WRX - акція!

Тонометр на зап'ястя Paramed WRX - акція!

Розпродаж. Упаковка може мати сліди від цінника, втрату кольору, потертості, невелику деформацію картону. Товар новий. Кількість обмежена.WRХ - компактний тонометр з великим екраном для тих хто веде а..

699.00грн. 980.00грн.