0
0
0

Вибір тонометра для літньої людини



Серцево-судинні захворювання широко поширені в світі.  Порушення роботи серця і судин є вкрай небезпечними, адже саме вони вистилають дорогу до інфарктів і інсультів.  У зв'язку з цим регулярний контроль тиску - обов'язкова запобіжний захід для всіх членів сім'ї.  Тонометри повинні бути не тільки в арсеналі поліклініки, а й в кожній домашній аптечці.

 

Види тонометрів

Виходячи з місця кріплення манжети, апарати поділяють на три види: плечові, зап'ястні і пальцеві.  Перший тип вважається стандартним і найпоширенішим.  Зап'ястні зазвичай купують молоді і активні люди (особливо, для використання під час тренувань).  Зап'ястні тонометри також зручні людям з дуже повними або накачаними руками.  Пальцеві рідко зустрічаються на ринку і застосовуються вкрай рідко через свою неточності.


За принципом роботи тонометри діляться на 3 типи:

Механічні

Механіка показує самий достовірний результат з мінімальною похибкою.  Тож не дивно, що саме механічними тонометрами користуються медики.  Діє такий прилад за принципом ручного нагнітання повітря в манжету і прослуховування серцевих тонів при спуску.  Плюси механіки: доступна вартість, простота пристрою і точність.  Мінуси: незручно використовувати самостійно, вимагає хорошого слуху і зору.

 

Напівавтоматичні

Від механіки такі апарати відрізняються тим, що спск повітря відбувається автоматично.  Результат відображається на дисплеї, не потрібно прослуховувати тони самостійно.  Крім АТ, такі тонометри здатні зчитувати пульс.  Плюси: зручні і прості у використанні.  Мінуси: зазвичай коштують дорожче механіки, не підходять для ослаблених людей (якщо важко використовувати грушу).


 

Автоматичні

 Повністю автоматичні тонометри практично не вимагають вашої участі в вимірі.  Досить надіти манжету і натиснути одну кнопку.  Спуск і нагнітання відбуваються автоматично.  На дисплеї відображається пульс і значення АТ.  Плюси: максимально просто використовувати, в багатьох моделях є додаткові функції (датчик аритмії, годинник, пам'ять і т.п.).  Мінуси: коштують дорожче.


 

Вибір апарату в залежності від віку

Кілька рекомендацій по вибору тонометра для дітей, молодих і літніх людей.

Молодим людям

Якщо вам до 40 років, ведете активний спосіб життя і не маєте серйозних захворювань серцево-судинної системи, радимо зупинитися на зап'ястному автоматі. Пристрій такого типу компактний і легкий, його зручно фіксувати на руці. Апарат можна брати з собою в дорогу, на роботу або на тренування. Щоб прилад видавав досить точні результати, важливо дотримуватися інструкції. 

Літнім людям

Лікарі наполягають: після 40 років регулярне вимірювання тиску повинно увійти у звичку. У пенсійному віці це взагалі аксіома, адже перепади тиску після 60 трапляються постійно. Безперечно, автоматичні тонометри на плече — кращий варіант для літньої людини. Звичайно, механіка більш точна, але незручна для людей у віці. 

Дітям

Дитячі тонометри практично нічим не відрізняються від звичайних. Єдина різниця — більш коротка манжета, підходяща на плече вузьке. Деякі виробники випускають універсальні моделі з декількома манжетами під різний обсяг рук.

Нюанси підбору тонометрів
Сьогодні на ринку представлено безліч тонометрів, тому вибрати підходящий не складе праці. При покупці потрібно орієнтуватися на кілька параметрів:
 

  • наявність сертифіката якості;
  • ціна;
  • принцип роботи;
  • функціонал.


Враховуйте, страждає людина від яких-небудь захворювань. Наприклад, при схильності до аритмії знадобиться відповідний датчик. Якщо немає проблем зі слухом і зором, при цьому потрібна висока точність — краще зупиниться на механіці. Механічні тонометри зазвичай використовують медсестри і лікарі. Купуйте такий прилад, якщо не сумніваєтеся, що зможете самостійно вимірювати тиск іншій людині.

Більшість моделей мають в комплекті манжету стандартного розміру. Вона підходить для переважної кількості людей. Але якщо людина має дуже худу або повну руку, потрібно шукати апарат з нестандартною манжетою. 

Чому медики не рекомендують тонометри з кріпленням на палець? Такі апарати виявляються неточними, так як на результати вимірювань впливає дуже багато факторів. Значення змінюється від найменшого руху руки і навіть від температури пальця. 

Після 45 років можна сміливо купувати напівавтомат. Він відносно недорогий, точний і зручний. Якщо для вас не проблема використовувати грушу зупиніться на цьому варіанті. 

Не забувайте, що електронні прилади повинні "харчуватися". Одні працюють від батарейок, інші — від мережі з допомогою адаптера, треті — від адаптера або батарейок. При роботі від батарей потрібно їх регулярна заміна, щоб апарат функціонував справно. 

Механічні прилади дуже точні, але вимагають навичок. Щоб показники були точними, уважно вивчіть інструкцію і проведіть кілька тренувальних вимірів.

 

ТОП торгових марок тонометрів в Україні

При покупці будь-якої техніки важливо орієнтуватися на перевірені і надійні бренди. Сьогодні на ринку тонометрів лідирують три торгові марки:
 

  • Rossmax (Швейцарія)
  • Paramed 
  • Omron
  • Microlife 


В Україні популярністю користується торгова марка Paramed. Під брендом випускається надійна і проста у використанні медтехніка. Механічні тонометри "Парамед" недорогі, при цьому відповідають європейським і українським стандартам якості. Швейцарські тонометри Rossmax точні і довговічні, кращі по співвідношенню ціна/якість. Виробник розробляє моделі з великим функціоналом. 

Апарат для вимірювання тиску літнім людям

Фізичний стан людини — важливий фактор, який потрібно враховувати при покупці тонометра. Якщо у вас або вашого близького є проблема з судинами, слухом чи зором — з допомогою звичайного приладу складно домогтися точних результатів. 

Якщо літня людина живе один і планує вимірювати своє ПЕКЛО самостійно, автоматична модель — кращий вибір. Можна вибрати тонометр з звуковим сигналом, який повідомить про закінчення виміру. Якщо людина схильна до аритмії, деякі сучасні мають в арсеналі індикатор порушення серцевого ритму. Така функція дозволить вчасно виявити відхилення і вжити необхідні ліки та/або звернутися до лікаря.

На достовірність результатів вимірювань впливають захворювання серцево-судинної системи: атеросклероз, проблеми з периферичним кровопостачанням та інше. У таких випадках категорично не рекомендується купувати модель з манжетою на зап'ясті. При наявності недуг, пов'язаних з судинами, радимо вибирати сучасні тонометри, засновані на новітніх технологіях. Такі апарати вміють розпізнавати фонові шуми і визначають ПЕКЛО більш точно. 

Для літніх людей з поганим зором розробили моделі з великим дисплеєм і великими контрастними цифрами. Деякі тонометри мають звуковий супровід і оголошують результати виміру вголос. 

Правила використання 

Навіть ультрасучасна модель тонометра з повним набором функцій буде давати збій, якщо прилад неправильно користуються.Щоб отримати максимально точні дані, важливо дотримуватися наступних правил:

  •  мінімум за півгодини перед виміром не курити, не пити кави / міцний чай / колу / алкоголь / енергетики;
  •  не користуватися тонометром на повний шлунок (краще почекати 1-2 години після їжі);
  •  проводити завмер в спокійному стані;
  •  не тримати поруч з приладом смартфон, хвилі якого можуть вплинути на роботу тонометра;
  •  в положенні сидячи тримати руку на рівні серця (покласти перед собою на стіл);
  •  в положенні лежачи тримати руку уздовж тулуба;
  •  не затримувати дихання (дихати в звичному спокійному ритмі);
  •  не напружувати м'язи;


 НЕ схрещувати ноги, не згинатися, не підіймати вільну руку.

 Не забувайте, що літнім людям потрібно користуватися тонометром регулярно - щодня.  Це запобіжний засіб, що одного разу може врятувати життя.  Використання апарату може стати звичкою і не доставляти ніяких незручностей.  Головне - вибрати якісну і комфортну для себе модель.

 

Супутні товари

Тонометр автоматичний Paramed Indicator-X с голосовим супроводом

Тонометр автоматичний Paramed Indicator-X с голосовим супроводом

Paramed Indicator-X - це автоматичний тонометр із голосовим супроводом українською мовою. Модель проста у використанні, має усі базові функції. Оснащена великим екраном, збільшеною манжетою та micro U..

1 584.00грн.

Тонометр автоматичний Paramed One-X

Тонометр автоматичний Paramed One-X

Paramed One-X - це базовий автоматичний тонометр. Модель проста у використанні, має усі базові функції. Оснащена великим екраном, універсальною манжетою. Офіційна гарантія від виробника – 5 років. ..

1 023.00грн.

Тонометр автоматичний Paramed Expert-X з блоком живлення

Тонометр автоматичний Paramed Expert-X з блоком живлення

Paramed Expert-X - це універсальний автоматичний тонометр. Модель проста у використанні, має усі базові функції. Оснащена великим екраном, збільшеною манжетою та USB type-c портом. Офіційна гаранті..

1 230.00грн.

Манжета для запястных тонометров Paramed WRX

Манжета для запястных тонометров Paramed WRX

Манжета для запястных тонометров Paramed WRXРазмер 12,5 — 20,0 смВеерообразная форма, мягкая, анатомически повторяет окружность руки, надежная липучка...

195.00грн.