0
0
0

Причини виникнення діабету 1 типу



Є багато міфів щодо причин діабету 1 типу.  Відразу розвінчуємо кілька з них:

  • захворюванням неможливо заразитися від іншої людини;
  •  надмірна любов до солодкого тут ні до чого;
  •  в прояві хвороби ви не можете бути винні.

 Діабет першого типу - це аутоімунне захворювання.  Подібні недуги виникають, коли тіло відторгає "хороші" клітини, приймаючи їх за патологічно небезпечні.  При діабеті "хорошими" виступають бета-клітини в підшлунковій залозі.  Вони руйнуються під впливом антитіл, які виробляє організм як захисна реакція.  На жаль, причина цієї патології до сих пір точно невідома.  В результаті підшлункова не може виробляти інсулін, який регулює рівень глюкози в крові.
 Медики досі ламають голову над тим, як зменшити агресію антитіл і перетворити їх на грізну зброю проти різних хвороб.  Але поки засіб повного зцілення не винайдено, лікування діабету 1 типу направлено на усунення симптомів і ускладнень.  Незважаючи на це, мільйони діабетиків по всьому світу проживають довге і активне життя.  Якщо ви стали діабетиком, не падайте духом - з цим можна впоратися.

 Механізми розвитку діабету першого типу


 Виділяють два основних фактори, які є причинами схильності до хвороби: генетика і сімейний анамнез.

 Генетичні причини


 Особливості геному - важлива причина діабету першого типу.  Дослідження показали, що видозміни в наборі генів можуть привести до захворювання.  До таких зміни відносять найрізноманітніші аномалії.
   

Сімейний анамнез


 Імовірність захворювання на діабет першого типу багаторазово збільшується через спадкової схильності.  Якщо хтось із ваших найближчих родичів страждає від "цукрової хвороби", ви теж перебуваєте в зоні ризику.  Але це не 100% "вирок", а лише більш висока ймовірність.  Згідно з дослідженнями, якщо хворий ваш брат, сестра, бабуся або батько - ризик підвищується всього на 0,5-6% 3.  Так що не варто впадати у відчай, якщо в родині з'явився діабетик.
 Головні причини сховані в ланцюжку генів, але зовнішні фактори теж можуть вплинути.  Нижче ми наводимо можливості, не підтверджені офіційними дослідженнями.  Проте, лікарі часто бачать в них другорядні причини.

Вірусні інфекції


 В історії зафіксовані випадки, коли діабет виникав на тлі зараження специфічним вірусом.  Це може бути інфекція Епштейна-Барр або, наприклад, свинка.  Якщо при цьому людина схильна до діабету, ймовірність його розвитку багаторазово збільшується.

Дисфункція підшлункової


 Багато захворювань позначаються на здоров'ї підшлункової.  Якщо патологія якимось чином шкодить органу, це теж може призвести до діабету.Будь-яка хвороба, яка позначається на бета-клітинах, негативно відбивається на процесі вироблення інсуліну.
 

 Нестача вітаміну D

 Вітамін D дуже важливий для здоров'я всіх систем організму.  Вчені помітили, що при його нестачі в ранньому дитинстві висока ймовірність розвитку захворювання в зрілому віці.  Ці дані не підтверджені експериментально, тому діабетикам НЕ прописують додатковий прийом вітаміну.  Але для підтримки здоров'я в цілому ніколи не зашкодить заповнити його нестачу в організмі.  Особливо це стосується холодної пори року (кінець осені - початок весни), коли нам недостатньо сонячного світла.  Головне, точно визначити необхідне дозування, попередньо здавши аналіз на вміст вітаміну D в крові.

Супутні товари

Глюкометр Contour Plus

Глюкометр Contour Plus

Глюкометр Контур Плюс. Покрокова відео інструкція, керівництво до використання Глюкометр Contour Plus - це вірний помічник діабетика. Завдяки інноваційним технологіям апарату регулярне ви..

551.00грн.

Глюкометр Конутр Плюс Уан - Contour Plus One

Глюкометр Конутр Плюс Уан - Contour Plus One

Що вміє Глюкометр Контур Плюс УАН    Контроль діабету за допомогою мобільного додатку для Android і IOS пристроїв. Неперевершена точність +/- 10%.  Стандарт ISO 1519..

699.00грн.

Набір Глюкометр Countour Plus + Тест смужки 25 шт

Набір Глюкометр Countour Plus + Тест смужки 25 шт

Набір Глюкометр Countour Plus + Тест смужки 25 штГлюкометр Контур Плюс. Покрокова відео інструкція, керівництво до використанняГлюкометр Contour Plus - це вірний помічник діабетика.  Завдяки інно..

797.00грн.

Набір Глюкометр Countour Plus + тест смужки 50 шт

Набір Глюкометр Countour Plus + тест смужки 50 шт

Глюкометр Контур Плюс. Покрокова відео інструкція, керівництво до використання Глюкометр Contour Plus - це вірний помічник діабетика. Завдяки інноваційним технологіям апарату регулярне ви..

962.00грн.