0
0
0

Чому електронний тонометр скидає показання при вимірюванні тиску - причини помилки



Електронні тонометри використовуються постійно внаслідок своєї простоти. Основною проблемою електронних приладів стає несподіваний скидання показань. Розберемося, чому тонометр не показує тиск і скидає наявні свідчення.

Принцип роботи електронного тонометра виду

Всі тонометри мають схожий принцип роботи. Полягає він у вимірюванні тиску шляхом визначення коливань в манжеті приладу, що відбувається при «прослуховування» проходить по венах крові. Спеціальний пристрій встановлено в манжеті, яку надягають на руку в області артерії.

Цей принцип роботи — осцилометричний метод. Далі отримані показники відображаються на другій частині тонометра – механічному манометрі або основному блоці електронної різновиди.
 

Будова приладу

Що стосується роботи електронного пристрою, то відбуваються коливання в манжеті аналізує автоматична система, яка переводить їх у цифрові значення. В залежності від наявних функцій електронний тонометр може відобразити такі дані:
 

  • показники верхнього і нижнього артеріального тиску;
  • частота серцевих скорочень;
  • визначення наявності аритмії та інші можливі патології.

 

Автоматичний тонометр

В електронних різновидах можна скористатися попередніми збереженими даними. Деякі моделі запам'ятовують показники артеріального тиску до 20-30 вимірів.


Автоматичний тонометр має істотний недолік у вигляді несподіваного скидання даних. Подібна неприємність може складатися під час використання пристрою, також часто губляться фіксовані раніше показники.

Причини скидання показників

Якщо електронний тонометр скидає показники під час використання, можна говорити про серйозної несправності. Але часто користувачі самі допускають помилки. Тому серед усіх можливих причин представленої проблеми можна виділити:
 

Пристрій показує всі дані

  • повна несправність приладу;
  • помилка в осциллометрическом методі вимірювання – мається несправність у манжеті;
  • користувач смикнув рукою, чому стався збій у вимірі кровотоку;
  • наявність у користувача аритмії – у цей час серце працює неритмічно, тому автоматична система не встигає заміряти показники і інтерпретувати їх числові значення;
  • інші особливості організму користувача;
  • відшарування шлейфу основного блоку, чому відбувається неправильне виведення цифр на дисплей.


До особливостей організму відносять різні порушення в серцево-судинній системі, що часто спостерігається у літніх людей. При цьому в більшості випадків тонометр показує різні показники, але може і зовсім скидати значення.

Як це виправити?

Перш ніж виправляти наявну несправність, необхідно визначити її причину. Якщо справа в неправильному вимірюванні тиску, необхідно ще раз прочитати інструкцію з рекомендаціями у використанні. Основне правило в даному випадку – це не рухати рукою, на якій вимірюється тиск.
 

Дії користувача ремонту приладу залежать від причини несправності:

Відшарування шлейфу вимагає запаювання контактів

Якщо причина полягає з відшаруванні шлейфу, слід розібрати основний блок і запаяти наявні контакти. Якщо немає можливості провести дію самостійно, краще звернутися в службу ремонту.

Помилка в осциллометрическом методі вимірювання часто супроводжується різними показниками – скидання їх може виникати не завжди. Подібна причина визначається наявністю пошкодження самої манжети або продуванням повітря в області входу шланга. У разі пошкодження манжети, її рекомендується заклеїти або защипнути смужкою алюмінію, створюючи стандартну латку. При наявності продуву в області входу шланга, його слід обмотати в місці несправності товстою ниткою до повного усунення виходу повітря.

Якщо користувач не може отримати свої дані, а в інших людей це ж пристрій справно працює, є сенс звернутися до лікаря для проходження кардіограми.

Правильне положення руки під час використання приладу

У разі коли прилад не вмикається або зовсім втрачає всі записи ще під час накачування повітрям манжети, рекомендується провести повну діагностику, звернувшись в сервіс-центр.


Щоб уникнути неприємностей або для подальшого можливого безкоштовного ремонту рекомендується вибирати для покупки пристрою тих брендів, які мають у пункті проживання користувача свої сервіс-центри.

Супутні товари

Тонометр автоматичний Paramed Indicator-X с голосовим супроводом

Тонометр автоматичний Paramed Indicator-X с голосовим супроводом

Paramed Indicator-X - це автоматичний тонометр із голосовим супроводом українською мовою. Модель проста у використанні, має усі базові функції. Оснащена великим екраном, збільшеною манжетою та micro U..

1 584.00грн.

Тонометр автоматичний Paramed One-X

Тонометр автоматичний Paramed One-X

Paramed One-X - це базовий автоматичний тонометр. Модель проста у використанні, має усі базові функції. Оснащена великим екраном, універсальною манжетою. Офіційна гарантія від виробника – 5 років. ..

1 023.00грн.

Тонометр на зап'ястя Paramed WR-X

Тонометр на зап'ястя Paramed WR-X

Paramed WR-X - компактний зап'ястний автоматичний тонометр з великим екраном для тих, хто веде активний спосіб життя. Офіційна гарантія від виробника – 5 років.   Важливі особливості: &..

980.00грн.

Тонометр автоматичний Paramed Expert-X з блоком живлення

Тонометр автоматичний Paramed Expert-X з блоком живлення

Paramed Expert-X - це універсальний автоматичний тонометр. Модель проста у використанні, має усі базові функції. Оснащена великим екраном, збільшеною манжетою та USB type-c портом. Офіційна гаранті..

1 230.00грн.