0
0
0

Лікування ларингіту



Ларингіт — це захворювання, яке розвивається в результаті запалення слизової оболонки гортані. Для ларингіту характерний сиплий голос, гавкаючий кашель. Бувають випадки, коли хворий на час позбавляється можливості говорити.

Причини ларингіту

У дитячому віці захворювання виникає в основному за респіраторної вірусної інфекції. В деяких випадках можна захворіти після вживання дуже холодної або гарячої рідини/їжі — це провокує пошкодження слизової оболонки. Нерідкі випадки, коли у дитини захворювання виникає з-за психологічного потрясіння.

До інших причин ларингіту варто віднести реакцію на алерген, в результаті якої гортань запалюється. У дорослому віці ларингіт часто з'являється з-за куріння або перенапруженням голосових зв'язок (професійна хвороба вчителів та вокалістів).

 

Особливості перебігу захворювання ларингіту у дітей та дорослих

З-за слабкого імунітету діти сприйнятливі до ГРВІ, тому часто спостерігаються випадки ларингіту. Вже в перші дні голос дитини стає сиплим, з'являється поверхневий кашель, дихання утруднюється. Дитина вередує, погіршується апетит, турбує біль у горлі, порушується сон. Під ранок дитина прокидається від приступів настирливого кашлю.

До 4-річного віку ларингіт може йти рука об руку з таким явищем, як круп (звуження гортані в результаті запалення або алергії). Цей синдром ускладнює дихання і призводить до задишки. Круп проявляється переважно вночі і раптово, коли організм з високою температурою вражає респіраторна інфекція. Круп зазвичай спостерігається в перші три доби захворювання.

У дорослому віці ларингіт має наступні симптоми:

 

  • складно або взагалі неможливо говорити, голос хрипкий;

  • першіння і сухість у горлі, уявне відчуття стороннього тіла в гортані;

  • поверхневий сухий кашель, який згодом переростає у вологий з мокротою.

 

Якщо не зволікати з лікуванням, від захворювання можна позбутися вже через 1-2 тижні.

Лікування ларингіту

При діагностиці ларингіту призначають медикаментозне лікування, що включає антисептичні і протизапальні препарати для гортані. Основні сили спрямовані на усунення головної причини ларингіту – інфекції. При появі симптому крупа зазвичай призначаються антигістамінні препарати і глюкокортикоїдні гормони. Дозування засобів визначається індивідуально лікарем.

Супутні товари

Небулайзер компресорний Paramed Assistant - промивач носа Rossmax у подарунок!

Небулайзер компресорний Paramed Assistant - промивач носа Rossmax у подарунок!

Промивач носа Rossmax у подарунок! Компресорний інгалятор Paramed Assistant: його характеристики і особливості Швидкість розбризкування дрібних частинок ліків становить 0,3 мл / хвилин..

375.00грн. 1 172.00грн.

Небулайзер для дітей Paramed Puppy - інгалятор компресорний - промивач носа Rossmax у подарунок!

Небулайзер для дітей Paramed Puppy - інгалятор компресорний - промивач носа Rossmax у подарунок!

Промивач носа Rossmax у подарунок! Небулайзер для дітей Paramed Puppy — це компактна та оригінальна модель у вигляді милого цуценя. Чудовий пристрій для домашніх інгаляцій + весела іграшка для ди..

415.00грн. 1 226.00грн.

Інгалятор Rossmax NE100 компресорний

Інгалятор Rossmax NE100 компресорний

Небулайзер, он же ингалятор, — это аппарат, преобразующий жидкость в аэрозоль. Преимущество ингаляций в прямом и быстром воздействии лекарства на область воспаления. Мельчайшие частицы лекарства эффек..

1 851.00грн.

Дитячий небулайзер Rossmax NF60 (Dog Kids). Інгалятор компресорний-Акція

Дитячий небулайзер Rossmax NF60 (Dog Kids). Інгалятор компресорний-Акція

Розпродаж! Упаковка може мати сліди від цінника, втрату кольорів, потертості, незначну деформацію картону. Товар новий. Кількість обмежена! Стабільно працює навіть при зниженій напрузі в електромер..

590.00грн. 1 890.00грн.

Небулайзер Rossmax NB500. Інгалятор компресорний.

Небулайзер Rossmax NB500. Інгалятор компресорний.

Розпродаж. Коробка може мати: потертість, невелику втрату кольорів, сліди від цінників. Стан приладу новий. Кількість обмежена.   Небулайзер NB500 - надпотужний апарат компре..

590.00грн. 2 036.00грн.

Небулайзер компресорний Paramed Assistant. Акція - промивач носа Rossmax у подарунок!

Небулайзер компресорний Paramed Assistant. Акція - промивач носа Rossmax у подарунок!

Промивач носа Rossmax у подарунок! Розпродаж. Коробка може мати: потертість, невелику втрату кольорів, сліди від цінників. Стан приладу новий. Гарантія 2 роки. Кількість обмежена. Компресорний..

349.00грн. 1 172.00грн.