0
0
0

Діабет 2-го типу у дітей



Ще 20 років тому діабет другого типу спостерігався у дітей украй рідко. Але сьогодні ситуація змінилася: з кожним роком фіксується все більше випадків захворювання в молодому віці. Вчені прогнозують, що у 2025 році на 5 млн діабетиків буде доводиться 4.5 млн випадків захворювання другого типу. Багато з них — маленькі діти, підлітки та дорослі віком до 30 років. 

З'ясувалося, що часті випадки діабету 2 типу у юному віці тісно пов'язані з проблемою ожиріння. Неправильне харчування — пряма дорога до дисфункції підшлункової залози.

Розвинені країни зіткнулися з ожирінням, як масовим явищем, відносно недавно. У зв'язку з цим мало емпіричних даних про вплив ваги на розвиток діабету. Тим не менш, очевидна зв'язок способу життя людини з роботою підшлункової. Фізична активність, мінімальний рівень стресу і здорове харчування — найкраща профілактика недуги.


Групи ризику

За статистикою 95% юних діабетиків другого типу страждають від зайвої ваги. 83% з них поставили клінічний діагноз ожиріння. Всі ми дбаємо про своїх дітей і бажаємо їм кращого. Тому найважливіше — не допустити подібної ситуації, підтримуючи активний спосіб життя дитини.

До другої групи ризику відносять представників певних етнічних груп. Згідно з емпіричними дослідженнями, до діабету 2 типу більш схильні вихідці з Африканського континенту, люди креольського походження і жителі південної Азії.

Якщо ваша дитина належить до однієї з цих груп, не переживайте. У нього можуть ніколи і виявити ознак захворювання. Паніка не допоможе уникнути проблем — краще направте сили на профілактичні заходи. 

Якщо ж дитині вже діагностували діабет 2 типу, зберігайте спокій. З цим можна жити! Пам'ятайте, що ви не одні. У світі тисячі таких же дітей, які пристосувалися до нової особливості свого організму. Глюкометр і інші технології дозволяють контролювати свій стан. Спеціальні препарати і ін'єкції інсуліну допоможуть тримати рівень глюкози в нормальному діапазоні. 



Симптоми діабету 2 типу у дітей

Всі перераховані ознаки можуть слабо виявлятися у дитини, поки не буде встановлений остаточний діагноз. Вся справа в тому, що підвищення рівня цукру в юному віці — тривалий процес, який може розтягнутися на кілька років. Ви можете і не помічати, що щось не так. Але рано чи пізно з'являються "тривожні дзвіночки": 

  • Часте сечовипускання. Нетримання ночами, а вдень дитина стала часто бігати в туалет. 
  • Сильна спрага. Якщо дитина просить води після активної гри або фізичного навантаження, турбуватися не про що. Але якщо йому хочеться пити занадто часто, навіть без фізичної активності, це може свідчити про порушення роботи підшлункової.


Другорядні ознаки діабету 2 типу у дітей:

  •  занепад сил;
  •  зниження ваги;
  •  напади нудоти;
  •  рани заживають дуже повільно;
  •  дитина стала часто хворіти;
  •  погіршення зір.


 Якщо ви помітили які-небудь з цих симптомів, не затягуйте з візитом до лікаря.

 Життя дитини з діабетом

 Діабет 2 типу у дітей та дорослих не відрізняється за своєю симптоматиці і наслідків.  Проте, дитині доводиться стикатися з деякими особливостями свого становища.  По-перше, його організм продовжує рости - це тягне фізіологічні зміни, які тепер будуть протікати на тлі захворювання.  По-друге, дитина стикається з морем інших проблем, пов'язаних з новими етапами його життя.  Діабет здатний сильно ускладнити процес дорослішання, якщо не надавати дитині належну підтримку.

 Перший крок з боку дорослих - це інформування про всі аспекти захворювання.  Дітям необхідно знати, з чим їм довелося зіткнутися.  Розкажіть все, що знаєте про діабет.  Роз'ясніть симптоми гіпо та гіперглікемії, навчіть користуватися глюкометром.  Привчіть дитину до нового розпорядку дня і режиму харчування.  Не потрібно боятися дієти!  Правильне харчування - це зовсім не вирок.  Згодом діти пристосовуються до нових умов і продовжують вести активний спосіб життя.

 Повідомте всім близьким і друзям про поставлений діагноз - в разі несподіваного стрибка цукру вони повинні знати, що робити.

Супутні товари

Тест смужки для глюкометра Contour Plus 25 шт

Тест смужки для глюкометра Contour Plus 25 шт

Як відрізнити оригінальну продукцію ТМ Контур Плюс від контрафактної   Оригінальна сертифікована продукція – це гарантія належного зберігання і транспортування, завдяки чому тест-смужки збе..

246.00грн.

Тест смужки для глюкометра Контур плюс 50 шт - Contour Plus

Тест смужки для глюкометра Контур плюс 50 шт - Contour Plus

Тест-смужки Contour Plus виробляються швейцарськоїю компанією Bayer Consumer Care (з 2016 року відомою як Ascensia Diabetes Care).  Їх хімічний склад забезпечує високу точність вимірювань.&n..

411.00грн.