0
0
0

Значення цифр і значків на електронному тонометрі



Регулярне вимірювання тиску - це перевірка стану вашого серця.  Виходячи зі свідчень апарату можна зробити багато висновків про власне здоров'я.  Хоча самі по собі значення тонометра - це не діагноз, а привід задуматися або звернутися до лікаря.  Результати вимірювань можуть послужити сигналом для початку обстеження або активного лікування.  Сучасні моделі оснащені дисплеєм, на якому відображаються значення АТ і інші зашифровані показники.  Давайте ж розберемося, що означають ті чи інші значки.

 

Значеня SYS і DIA

Найбільші символи на дисплеї - це дві цифри, що означає верхнє і нижнє тиск.  Цифра SYS (верхнє) розташовується вище, DIA - прямо під нею.  Перше АТ фіксується тоді, коли під час спуску повітря починають прослуховуватися серцеві тони.  Друге - коли тони затихають.

Середній нормальний показник становить 135/85 (плюс-мінус 10).  Якщо тонометр показав вам такі цифри, можете не переживати.  Щоб переконатися в точності показань, краще виміряти артеріальний тиск на обох руках і брати до уваги більший результат (надалі тиск можна вимірювати на цій же руці).  Краще проводити завмер 3 рази поспіль з перервою в 1-2 хвилини і розраховувати середнє значення.

Якщо SYS і DIA сильно відрізняються (на 50 і більше одиниць), це свідчить про порушення.  Якщо різниця збереглася при повторному вимірі, зверніться до лікаря і пройдіть обстеження.

Щоб результати виміру були максимально точними, не можна ворушитися або говорити в процесі.  Не слід вживати каву, алкоголь або енергетики протягом 2 годин перед процедурою.  На точність результату можуть впливати і інші фактори.  Якщо людина нервує або напружується, тиск виявиться завищеним.  Прийом заспокійливих або трав'яних настоянок, навпаки, занизить результат.

 

Пульс

Нижче показників верхнього і нижнього АТ висвічується значення пульсу у вигляді простої цифри.  Нормою для людини вважається 60-90 ударів / хв, але багато що залежить від віку, статі та індивідуальних особливостей організму.  Якщо значення пульсу стало занадто низьким або високим, це може сигналізувати про серйозні порушення в роботі серця.

Індикатор аритмії

Якщо прилад фіксує аритмію, він відображає на дисплеї відповідний значок.  У більшості моделей він з'являється в нижній частині по центру.  Найчастіше символ являє собою миготливе серце.  Поява індикатора може говорити про нерівномірність серцевих скорочень або виникли під час виміру перешкодах.

Щоб переконатися в наявності аритмії, слід виміряти артеріальний тиск ще 2 рази з перервою в 1-2 хвилини.  Якщо кожен раз висвічується значок - зверніться до лікаря для обстеження.  Аритмію можна ігнорувати, так як вона може свідчити про серйозні проблеми зі здоров'ям.  Миготлива аритмія - це захворювання, яке без лікування може призвести до летального результату.  Чим раніше буде виявлена ​​патологія, тим більше шансів вирішити проблему раз і назавжди.  Порушення серцевого ритму часто відбувається непомітно, тому важливо регулярно використовувати тонометр.  Такі перевірки - профілактична міра, здатна врятувати вам життя.

Графічний індикатор АТ

Деяким людям, особливо літнім, важко запам'ятати діапазон нормальних значень тиску.  Спеціально для таких випадків є моделі тонометрів з графічним індикатором.  Це означає, що результат відображається на дисплеї в більш спрощеному і зрозумілому вигляді.

Графічний індикатор може виглядати по-різному в залежності від моделі.  Деякі виробники мають у своєму розпорядженні його нема на дисплеї, а на самому корпусі приладу.  Найпоширеніший вид індикатора - кольорова шкала, де червоний сигналізує про критично високому рівні тиску.

Високий тиск - тривожний дзвіночок, який вимагає негайних дій.  Якщо ви схильні до високого артеріального тиску, у вашій аптечці завжди повинні бути препарати для його зниження.  Якщо апарат став сигналізувати про проблему вперше, зверніться до лікаря для діагностики.

Індикатор руху

Як відомо, будь-який рух під час виміру може призвести до спотворення результатів.  Саме тому сучасні моделі оснащені індикатором руху.  У багатьох моделях він є зображенням людської фігури.  Апарат підсвічує ту частину тіла, яка прийшла в рух під час процедури.  Цей індикатор допомагає домогтися повного стану спокою.

Правильне закріплення манжети
Якщо неправильно зафіксувати манжету на руці, це теж може призвести до спотворення результатів виміру.  Іноді людина затягує занадто слабо / туго або не на тому рівні.  У такому випадку процедура виявиться болючою, а результати - не відповідають дійсності.

Сучасні виробники, такі як компанія Rossmax, оснащують нові моделі корисним індикатором.  Якщо манжета закріплена правильно, прилад показує значок OK.  Якщо він не з'явився, манжету потрібно поправити.

"Розумний" Замір

Серце з кривою лінією і написом «Intellisense» - це символ, який означає технологію інтелектуального виміру.  Апарати, що працюють на її основі, знімають показання в процесі накачування, а не стравлювання повітря в манжету.  Це більш комфортно для людини і виключає ймовірність зайвого затягування манжети.  Рука не передавлюється сильно, доставляючи хворобливі відчуття.  Крім того, сама процедура займає набагато менше часу.

Чим більше свідчень вміє зчитувати тонометр, тим краще ви зможете оцінити стан власного здоров'я.  Сучасні моделі електронних тонометрів стали набагато простіше і точніше, пропонуючи людям більше можливостей.  Запам'ятайте ці прості позначення - і використовуйте тонометр без праці.  Бажаємо вам міцного здоров'я!

Супутні товари

Тонометр автоматичний Paramed Indicator-X с голосовим супроводом

Тонометр автоматичний Paramed Indicator-X с голосовим супроводом

Paramed Indicator-X - це автоматичний тонометр із голосовим супроводом українською мовою. Модель проста у використанні, має усі базові функції. Оснащена великим екраном, збільшеною манжетою та micro U..

1 584.00грн.

Тонометр автоматичний Paramed One-X

Тонометр автоматичний Paramed One-X

Paramed One-X - це базовий автоматичний тонометр. Модель проста у використанні, має усі базові функції. Оснащена великим екраном, універсальною манжетою. Офіційна гарантія від виробника – 5 років. ..

1 023.00грн.

Тонометр автоматичний Paramed Expert-X з блоком живлення

Тонометр автоматичний Paramed Expert-X з блоком живлення

Paramed Expert-X - це універсальний автоматичний тонометр. Модель проста у використанні, має усі базові функції. Оснащена великим екраном, збільшеною манжетою та USB type-c портом. Офіційна гаранті..

1 230.00грн.

Манжета для запястных тонометров Paramed WRX

Манжета для запястных тонометров Paramed WRX

Манжета для запястных тонометров Paramed WRXРазмер 12,5 — 20,0 смВеерообразная форма, мягкая, анатомически повторяет окружность руки, надежная липучка...

195.00грн.