0
0
0

Причини діабету 2-го типу



За статистикою 90% всіх діабетиків світу страждають від діабету другого типу. Спостерігається тривожна тенденція: випадків захворювання зустрічається все більше і більше. Незалежно від статусу, причини й симптоми захворювання повинен розбиратися кожен. 

Причини діабету 2 типу умовно поділяють на дві групи: генетична схильність і повсякденні фактори. Так чи інакше, діабет викликає несприйнятливість до інсуліну. Його або виробляється занадто мало, або організм перестає його використовувати за призначенням. 

Досі медицині не відомі всі причини захворювання. Вчені виділяють декілька основних факторів впливу.

Вікова група

У зоні найбільшого ризику опиняються люди середнього віку, старше 40 років. Заведено вважати, що після 40 років людина веде менш активний спосіб життя, у зв'язку з чим ризик діабету зростає. Статистика також показує залежність цього показника від етнічної приналежності. 

 

Вага і спосіб життя

Хоча ще 20 років тому майже всі випадки діабету 2 типу припадали на людей середнього віку, сьогодні все частіше захворювання діагностують у дітей і підлітків. Це пов'язують з проблемою масового ожиріння в розвинених країнах. Неправильне харчування та низька фізична активність — головні причини діабету у дітей. 

90% діабетиків від 16 до 54 років страждають від тієї чи іншої форми ожиріння (від початкової до критичної). У зв'язку з цим перший крок після діагностики захворювання — зниження ваги. Відомо, що зайвого скупчення жиру збільшують резистентність до інсуліну. Ожиріння може призвести до необхідності постійних ін'єкцій штучного інсуліну. 

Етнічність 

Статистика захворюваності в різних країнах показала залежність між національною приналежністю і схильністю до діабету 2 типу. Представники Африканського континенту, люди креольського походження і корінні жителі Південної Азії страждають від хвороби найчастіше.

 

Генетичні особливості 

Насамперед уточнимо, що генетична схильність — це не 100% вирок, а лише більш високий ризик. Якщо серед ваших найближчих кровних родичів є діабетики, це підвищує шанси розвитку діабету та у вашому випадку. Але це не привід для паніки, а лише стимул більш ретельно стежити за своїм здоров'ям.

Медичний анамнез

Хвороби та патології різного характеру теж сприяють появі діабету 2 типу. Багато недуг впливають на підшлункову залозу і сприяють сприйнятливості до "цукрової хвороби". До таких відносяться: 

  • гіпертонія;
  • пережитий інсульт або серцевий напад;
  • діабет під час вагітності;
  • вживання антидепресантів, препаратів від шизофренії та біполярного розладу. 


Регулярно здавайте аналізи та консультуйтеся з лікарем. Постійний контроль здоров'я допоможе запобігти неприємні проблеми. Навіть якщо у вас або вашого близького діагностували діабет — не падайте духом. З цим можна і потрібно активно жити!

Супутні товари

Глюкометр Contour Plus

Глюкометр Contour Plus

Глюкометр Контур Плюс. Покрокова відео інструкція, керівництво до використання Глюкометр Contour Plus - це вірний помічник діабетика. Завдяки інноваційним технологіям апарату регулярне ви..

551.00грн.

Глюкометр Конутр Плюс Уан - Contour Plus One

Глюкометр Конутр Плюс Уан - Contour Plus One

Що вміє Глюкометр Контур Плюс УАН    Контроль діабету за допомогою мобільного додатку для Android і IOS пристроїв. Неперевершена точність +/- 10%.  Стандарт ISO 1519..

699.00грн.

Набір Глюкометр Countour Plus + Тест смужки 25 шт

Набір Глюкометр Countour Plus + Тест смужки 25 шт

Набір Глюкометр Countour Plus + Тест смужки 25 штГлюкометр Контур Плюс. Покрокова відео інструкція, керівництво до використанняГлюкометр Contour Plus - це вірний помічник діабетика.  Завдяки інно..

797.00грн.

Набір Глюкометр Countour Plus + тест смужки 50 шт

Набір Глюкометр Countour Plus + тест смужки 50 шт

Глюкометр Контур Плюс. Покрокова відео інструкція, керівництво до використання Глюкометр Contour Plus - це вірний помічник діабетика. Завдяки інноваційним технологіям апарату регулярне ви..

962.00грн.