0
0
0

Інфекційне загострення астми та ХОЗЛ



Хронічні обструктивні захворювання легень (ХОЗЛ) вражають людину через генетичної схильності або під впливом повсякденних чинників: вірусні інфекції, тютюнопаління, загрязненній повітря і т.д.


 Бронхіальна астма - захворювання нижніх дихальних шляхів, що виникає в результаті алергічного запалення.  На розвиток хвороби впливає генетична схильність у вигляді ярковираженной алергії.


 Захворювання схожі у своїх ознаках:

  •  напади кашлю (сухого або мокрого);
  •  утруднене дихання, періодичні напади задухи (особливо при фізичному навантаженні або при вдиханні диму, пилу і т.д.);
  •  слабкість, низька працездатність;
  •  часта захворюваність респіраторними вірусами.

 Особливості протікання захворювань


 Захворювання протікають довго, поступово прогресуючи і змінюючи періоди загострення і ремісії.  Одна з форм ХОЗЛ - хронічна - розвивається в організмі ще до прояву перших симптомів.  Поступово стан хворого погіршується через необоротних змін в легенях.  Захворювання може розвиватися в двох напрямах: емфізематозному або бронхітіческіе.  Лікування ХОЗЛ направлене в основному на усунення дисфункцій, які послужили причиною прояви захворювання (запалення і бронхоспазм).

 Лікування бронхіальної астми може бути більш ефективно.  Якщо БА виявлено в дитинстві, до підліткового віку базові симптоми можуть бути нейтралізовані під постійним наглядом лікаря.  При виборі правильної стратегії лікування хвороба затихає, а стан ремісії може тривати кілька років.

 

 Хронічна форма і загострення

  • Коли захворювання має хронічну природу, воно супроводжується більш серйозними симптомами:
  •  регулярні напади задухи;
  •  сильний кашель і виділення мокротиння;
  •  постійні напади задишки;
  •  ціаноз, швидка стомлюваність, почастішання ЧДД і ЧСС;
  •  свистяче дихання і хрипи в грудях;
  •  висока температура.


Загострення патологій настає через вплив всіляких чинників, в тому числі інфікування мікроорганізмами або респіраторними вірусами.  У разі ХОЗЛ переважає загострення бактеріальної етіології, а в разі астми - вірусної.  У дитячому віці загострення БА проявляється частіше, так як імунна система знаходиться в стадії формування і більш вразлива.

 Лікування загостреної форми захворювань

 При загостренні БА і ХОЗЛ призначають медикаментозне лікування препаратами: бронхолітики, глюкококортікостероіди, антибіотики і муколітиків.  Для для більш ефективного і швидкого засвоєння препаратів призначають інгаляційної терапію.  Інгалятор (небулайзер) перетворює рідке ліки в аерозоль, який при вдиху потрапляє безпосередньо в осередок захворювання.  Модель небулайзера для інгаляцій можна вибрати самостійно в каталозі магазина Medico.  Тип препарату, частоту застосування і дози призначає тільки лікар.

Супутні товари

Небулайзер для дітей Paramed Puppy - інгалятор компресорний - промивач носа Rossmax у подарунок!

Небулайзер для дітей Paramed Puppy - інгалятор компресорний - промивач носа Rossmax у подарунок!

Промивач носа Rossmax у подарунок! Небулайзер для дітей Paramed Puppy — це компактна та оригінальна модель у вигляді милого цуценя. Чудовий пристрій для домашніх інгаляцій + весела іграшка для ди..

415.00грн. 1 226.00грн.

Інгалятор Rossmax NE100 компресорний

Інгалятор Rossmax NE100 компресорний

Небулайзер, он же ингалятор, — это аппарат, преобразующий жидкость в аэрозоль. Преимущество ингаляций в прямом и быстром воздействии лекарства на область воспаления. Мельчайшие частицы лекарства эффек..

1 851.00грн.

Небулайзер Rossmax NB500 Інгалятор компрессорний. 2 камери розпилювача

Небулайзер Rossmax NB500 Інгалятор компрессорний. 2 камери розпилювача

Небулайзер NB500 - надпотужний апарат компресорного типу для домашнього використання.  Володіє технологією регульованого клапана VAT, завдяки якій доставляє препарати різного ступеня в'язкості бе..

2 036.00грн.