0
0
0

Фарингіт. Види, симптоми та лікування



Увага: самолікування може завдати шкоди вашому здоров'ю.


 Фарингіт — це запалення задньої стінки горла.  Запальний процес супроводжується появою набряку і почервонінням.  Збудником фарингіту може виявитися інфекція:
 

  •  респіраторні віруси, в тому числі парагрип і аденовірус;
  •  бактеріальні інфекції;
  •  грибки (в окремих випадках).



 Якщо фарингіт не є членом будь інфекцією, причиною захворювання можуть виступати наступні фактори:
 

  • в результаті алергічної реакції;
  • при пошкодженнях слизової горлянки;
  • якщо в горлянку потрапили агресивно діють хімікати, пил, шкідливі домішки з повітря;
  • інші запальні процеси, в тому числі тонзиліт і карієс.


 
Лікар може поставити діагноз "фарингіт" тільки після огляду пацієнта і виявлення характерних змін на горлі.  Мазок зі зразком слизової оболонки допоможе встановити причину, що викликала захворювання.
  

Види та симптоми фарингіту


 Залежно від причини захворювання і характеру протікання виділяють гострий і хронічний фарингіт:
 

  • Причиною гострої форми захворювання виступають інфекції або неінфекційні фактори.  Запалення часто поширюється на інші зони верхніх дихальних шляхів, в тому числі гортань, носогорла і трахею.
  • Перебіг хронічної форми захворювання більш тривалий і стрибкоподібне: пацієнт відчуває періоди поліпшення і загострення.  Хронічна форма в більшості випадків викликана умовно-патогенною мікрофлорою у роті, яка проявляється в сукупності з ослабленням імунітету.  Іноді хронічний фарингіт слід за загостренням соматичних захворювань, негативним впливом шкідливих звичок / стресу / поганої екології.



 У людей будь-якого віку захворювання має наступні ознаки:
 

  •  біль в горлі, особливо під час ковтання;
  •  набряк в горлі, що викликає відчуття кома;
  •  сухість і першіння, слабкий кашель;
  •  висока температура (в більшості випадків - до 38 °).

  Лікування фарингіту


 Під час лікування зусилля спрямовуються на боротьбу з симптомами і причиною захворювання (наприклад, з інфекцією).  Процес усунення збудника хвороби полягає в обробці ураженої зони горлянки антисептичними засобами.  Спосіб нанесення антисептика може бути різним: зрошення, полоскання, змазування або інгаляційна терапія.

 Важливо: перед вибором типу препарату і частоти інгаляцій обов'язково проконсультуйтеся з лікарем.  Тільки лікар може поставити діагноз і призначити найефективніше лікування.

 Якщо причина фарингіту — вірус, лікар призначає противірусні препарати.  Дітям зазвичай призначають сироп або засіб в Небуле для проведення інгаляцій.

 Профілактика захворювання


 Відмова від спиртного і куріння, загартовування, комфортні умови будинку і на робочому місці, регулярні фізичні навантаження, свіже повітря - все це мінімізує ризик захворювання фарингіт.  Щоб не допустити його розвитку, необхідно своєчасно пройти діагностику при появі перших ознак і почати лікування на ранній стадії.

Супутні товари

Небулайзер компресорний Paramed Assistant - промивач носа Rossmax у подарунок!

Небулайзер компресорний Paramed Assistant - промивач носа Rossmax у подарунок!

Промивач носа Rossmax у подарунок! Компресорний інгалятор Paramed Assistant: його характеристики і особливості Швидкість розбризкування дрібних частинок ліків становить 0,3 мл / хвилин..

375.00грн. 1 172.00грн.

Інгалятор Rossmax NE100 компресорний

Інгалятор Rossmax NE100 компресорний

Небулайзер, он же ингалятор, — это аппарат, преобразующий жидкость в аэрозоль. Преимущество ингаляций в прямом и быстром воздействии лекарства на область воспаления. Мельчайшие частицы лекарства эффек..

1 851.00грн.

Небулайзер Rossmax NB500. Інгалятор компресорний.

Небулайзер Rossmax NB500. Інгалятор компресорний.

Розпродаж. Коробка може мати: потертість, невелику втрату кольорів, сліди від цінників. Стан приладу новий. Кількість обмежена.   Небулайзер NB500 - надпотужний апарат компре..

590.00грн. 2 036.00грн.