0
0
0

Діабет у дитини



Коли говорять про діабеті, на думку відразу приходять люди похилого віку. Насправді, від цієї недуги часто страждають і діти. Якщо лікарі поставили діагноз "діабет" — це не привід для паніки. У світі живуть мільйони дітей з такою ж проблемою. Тільки вдумайтеся в цей факт: з кожним роком показник випадків захворювання тільки зростає! Майже у всіх дітей молодше 10 років виявляють діабет саме 1 типу.


Якщо в числі діабетиків виявився ваш син або донька, не впадайте у відчай. Ви повинні зберігати позитивне мислення, щоб не передавати негативні емоції малюкові. З будь-якою проблемою можна впоратися, якщо з самого початку озброїтися необхідною інформацією. 


Тепер саме на ваші плечі попадають турботи про регулярному контролі рівня цукру. Це стане невід'ємною частиною вашого життя. Батьки повинні всіляко пристосувати молодшого до нових щоденних процедур. При правильному підході і необхідному багажі знань адаптивний період пройде без всякого праці. Малюк продовжить вести звичний спосіб життя, за винятком деяких важливих моментів: дієта, контроль цукру і фізичного навантаження. 


Якщо у сина або дочки виявили діабет, всі члени сім'ї зобов'язані вивчити базову термінологію хвороби:

  • Гіпоглікемія — зниження рівня глюкози до позначки нижче 4 ммоль/л. Так званий "низький цукор" виникає з різних причин, в числі яких пропуск прийому їжі і надмірна фізична активність. 
  • Гіперглікемія — підвищення рівня глюкози до позначки вище 7 ммоль/л перед їжею або вище 11 ммоль/л через 90 хвилин після прийому їжі. До причин "високого цукру" відносять недостатню дозу інсуліну, високий вміст вуглеводів в раціоні і недолік фізичної активності. 
  • Кетоацидоз — це гострий дефіцит інсуліну в крові. Такий стан може виявитися смертельним, тому вимагає негайних дій.

Адаптування дитини з діабетом 1 типу


На етапі адаптації і початку лікування вам і вашому малюкові належить багато чого дізнатися. 

Психологічно найважче доводиться підліткам, які і так проходять нелегкий період свого життя. Додаткові зміни можуть привести до стресу, з яким вам доведеться боротися.


Організм дітей змінюється і росте, з часом багато нюансів лікування і дієти доведеться коригувати. Наприклад, потрібно буде збільшити дозу інсуліну або виключити з раціону деякі продукти. Але поступово ви навчитеся визначати, які фактори впливають на рівень глюкози в крові. Разом ви дізнаєтеся, яка їжа сильно підвищує цукор і які види активності його знижують. 


У підлітковому віці діти зазвичай самі здатні користуватися глюкометром і стежити за своєю дієтою. Але підтримка батьків однаково важлива! Життєво необхідний контроль і увагу з боку домочадців. Ніколи не забувайте, що занадто великий ризик ускладнень при недбалому ставленні до хвороби.


Поки дитина маленька і не усвідомлює всю серйозність ситуації, ви зобов'язані контролювати його харчування, вимірювання глюкози і прийом інсуліну. Ви повинні бути в курсі його стану щодня! Дуже важливо дотримуватися режиму, не пропускати ін'єкції і регулярно перевіряти рівень цукру. Ознайомтеся з характеристиками приладу Contour Plus One, щоб зрозуміти, як працює домашній глюкометр. Ця модель дозволяє взяти аналіз крові за лічені секунди, при цьому безболісно (що дуже важливо для дітей).


Обов'язково попередьте про стан малюка всіх близьких, вихователів чи вчителів. Вони повинні знати про його режим і особливості харчування. Важливо проінформувати про симптоми, які вказують на різке зниження або підвищення рівня цукру. 


Низький рівень глюкози в крові 


Рівень цукру у діабетика може бути не тільки високий, але і критично низький. Стан гіпоглікемії представляє особливу небезпеку для здоров'я. Кожен діабетик повинен розпізнавати "тривожні дзвіночки", які сигналізують про падіння рівня глюкози. Чим швидше він зрозуміє свій стан, тим більше шансів уникнути наслідків. 


Під час гіпоглікемії людина відчуває дезорієнтацію, запаморочення, слабкість і голод.Навіть якщо дитина знає, що робити, він може бути не в змозі надати собі допомогу.  Тому гіпоглікемію можна допускати зовсім.  Регулярні вимірювання допоможуть запобігти таким випадкам.  Щоб убезпечити дитину, він може носити спеціальний браслет з медичною інформацією про себе.  Ви не зможете контролювати дитину щохвилини, тому браслет ніколи не буде зайвим.  До того ж, стан гіпоглікемії часом настає несподівано - варто погано поїсти або пробігти зайвий кілометр на фізкультурі.


 Як діабет першого типу проявляється у дітей


 Діабет першого типу у дітей подає ті ж ознаки, що і у дорослих.  За винятком, що симптоми зазвичай розвиваються набагато швидше.  Як відомо, 1 тип захворювання дає про себе знати протягом всього декількох днів.


 Найяскравіший симптом захворювання - це прискорене сечовипускання.  Він може проявлятися разом з іншими ознаками:

  •  сильна спрага;
  •  різке зниження ваги;
  •  солодкість і млявість;
  •  брак уваги;
  •  свербіж / сухість деяких ділянок шкіри;
  •  блювота;
  •  проблеми з зором.


 Якщо ви виявили ці симптоми, не відкладайте візит до лікаря!  Чим швидше вас проінформують про захворювання, тим краще.  Діабет небезпечний під час невідання, але хто попереджений - той озброєний!  При належному лікуванні симптоми швидко зникнуть, і ви візьмете хвороба під контроль.


Супутні товари

Тест смужки для глюкометра Contour Plus 25 шт

Тест смужки для глюкометра Contour Plus 25 шт

Як відрізнити оригінальну продукцію ТМ Контур Плюс від контрафактної   Оригінальна сертифікована продукція – це гарантія належного зберігання і транспортування, завдяки чому тест-смужки збе..

246.00грн.

Тест смужки для глюкометра Контур плюс 50 шт - Contour Plus

Тест смужки для глюкометра Контур плюс 50 шт - Contour Plus

Тест-смужки Contour Plus виробляються швейцарськоїю компанією Bayer Consumer Care (з 2016 року відомою як Ascensia Diabetes Care).  Їх хімічний склад забезпечує високу точність вимірювань.&n..

411.00грн.