0
0
0

Діабет та секс

У нашому суспільстві мало хто хоче відкрито говорити про проблеми в ліжку з лікарем. А адже це невід'ємна частина нашого життя! Діабет впливає на статеві стосунки як з фізичної, так і психологічної точки зору. Хоча зазвичай про це замислюються вже в самому кінці — після вивчення інших короткострокових і довгострокових ускладнень.

Скутість заважає діабетикові глибше вивчити тему або звернутися за допомогою до фахівця. Але пам'ятайте, що секс — це природна потреба. Діабет не повинен позбавляти вас радощі інтимного життя. У цій статті ми розглянемо аспекти впливу хвороби на статеві відносини і методи вирішення можливих проблем.




Зниження лібідо

Лібідо, або сексуальний потяг, часто знижується внаслідок впливу діабету. Від цього страждають як чоловіки, так і жінки. У повсякденному житті навіть здорові люди стикаються з подібною проблемою. Причиною зниження лібідо може виступати стрес або вплив певних препаратів. Потяг до партнера часто пропадає із-за банальної втоми і нездужання.
Якщо ви діабетик і помітили за собою проблеми з лібідо, не соромтеся звернутися до лікаря. Зараз є багато препаратів, стимуляторів і психологічних методів, які можуть вам допомогти. 

Відкритість з партнером

Будь-які відносини повинні будуватися на довірі та розумінні. Завжди будьте відкриті з коханою людиною і діліться всіма своїми переживаннями. Якщо діабет позначився на вашій сексуального життя — розкажіть про це партнерові. Знаючи про причини вашої поведінки, він допоможе впоратися з труднощами. Емоційна підтримка і розуміння — ключовий елемент здорового та повноцінного сексу. При необхідності ви можете разом звернутися до лікаря або спробувати різні методи самостійно. 


Чоловіки, діабет і секс

Еректильна дисфункція — поширений недуга серед діабетиків 2 типу. Основні причини порушення: пошкодження нервових клітин і кровоносних судин, регулярно підвищений рівень глюкози. Поганий приплив крові до статевого органа неминуче веде до ослаблення ерекції. На жаль, виникнення цієї проблеми — тривожний дзвіночок, який може говорити про інші порушення в організмі. Але сама по собі еректильна дисфункція цілком виліковна. Сучасна медицина давно пропонує прості та ефективні методи лікування.

Жінки, діабет і секс

Організм жінки — тонкий і чутливий інструмент, за якими потрібен постійний нагляд. Навіть у здорових представниць прекрасної статі протягом життя спостерігається ряд проблем із сечостатевою системою. Діабет може прискорити або підвищити ймовірність їх виникнення. До таких проблем належать: 

  • сухість піхви;
  • інфекції, в тому числі молочниця;
  • запальні процеси в піхві; 
  • цистит;
  • часті походи в туалет;
  • проблеми з лібідо і досягненням оргазму. 


Високий рівень цукру в крові, як і у чоловіків, призводить до пошкодження нервів і судин. Такий дисбаланс приводить до порушення кровотоку в області статевих органів. Як результат, відчуття під час сексу притупляються, з'являється деякий дискомфорт. Це поширене явище, яке успішно лікується. При появі перших ознак зверніться до свого лікаря — він дасть всі необхідні рекомендації. 


Низький цукор під час сексу

Секс — це фізична активність, як і будь-який вид спорту. Як відомо, під час навантажень рівень цукру в крові падає. Якщо навантаження дуже велике, може виникнути стан гіпоглікемії.
Щоб уникнути нападу прямо в час спілкування з партнером, не лінуйтеся виміряти рівень глюкози безпосередньо перед самим сексом. Так ви будете впевнені в своєму стані. Можливо, доведеться влаштувати невеликий перекус, щоб підняти цукор до більш високої позначки. Звичайно, це не підвищить ваше сексуальний потяг, але убезпечить від ймовірних ускладнень. По можливості зберігайте в тумбочці поруч із ліжком якісь солодощі або таблетки глюкози.
Діабет приносить в життя нові звички, в числі яких — планування. Будь-який прийом їжі або фізична активність повинні бути продумані заздалегідь. Це стосується і інтимного життя. Багатьом до душі елемент спонтанності, але в ситуації з діабетом доведеться йти на компроміс. Обов'язково попередьте партнера про свій стан — він повинен знати, що робити в разі поганого самопочуття. 

Нові відносини

Діабет — не найпопулярніша тема для розмови на першому побаченні. Коли зав'язуються нові відносини, зовсім не хочеться затьмарювати спілкування розповідями про свою недугу. Як правило, діабетики довго приховують від нового партнера особливість свого організму. Але діабет — невід'ємна частина повсякденного життя, яка рано чи пізно спливе назовні. Краще поділитися з цим відразу, щоб уникнути незручних ситуацій в майбутньому.
Якщо ви не хочете розповідати партнеру про діабеті, подивіться на це з іншого боку. Знаючи про ваше захворювання, людина буде більш уважним і розуміючим. Якщо він дійсно налаштований на серйозні стосунки, то забезпечить вам емоційну підтримку в цьому питанні. Чим більш відкритими і чесними ви будете в самому початку шляху, тим міцнішим буде ваш союз. 

Підлітки, діабет і секс

Якщо у вас в сім'ї є підліток з діабетом, не відкладайте розмову про секс на потім. Це важливий аспект виховання здорової дитини, а вже для діабетика тема подвійно актуальна.Підлітка потрібно заздалегідь поінформувати про деякі особливості, з якими йому доведеться зіткнутися в інтимному житті.
 Не бійтеся брати на себе ініціативу і першим піднімати питання сексу.  Ставтеся до цього спокійно і невимушено, адже статеве життя - це прекрасний аспект дорослішання.  Якщо дитина відмовляється обговорювати секс, надайте йому всю інформацію в будь-якому іншому вигляді.  Знайдіть статтю в інтернеті або купите книгу, щоб підліток сам ознайомився з матеріалами по темі.  Попередьте, що при діабеті потрібно бути обережним і не забувати про власну безпеку.

Супутні товари

Тест смужки для глюкометра Contour Plus 25 шт

Тест смужки для глюкометра Contour Plus 25 шт

Як відрізнити оригінальну продукцію ТМ Контур Плюс від контрафактної   Оригінальна сертифікована продукція – це гарантія належного зберігання і транспортування, завдяки чому тест-смужки збе..

246.00грн.

Тест смужки для глюкометра Контур плюс 50 шт - Contour Plus

Тест смужки для глюкометра Контур плюс 50 шт - Contour Plus

Тест-смужки Contour Plus виробляються швейцарськоїю компанією Bayer Consumer Care (з 2016 року відомою як Ascensia Diabetes Care).  Їх хімічний склад забезпечує високу точність вимірювань.&n..

411.00грн.